Bio Berry Poland zajmuje się produkcją i przetwarzaniem owoców miękkich, takich jak malina, truskawka, porzeczka, owoce leśne oraz takich jak śliwka, jabłko, rabarbar czy wiśnia, pochodzących z certyfikowanej produkcji ekologicznej. Nasze ekologiczne owoce mrożone i ekologiczne puree eksportujemy do krajów Europy Zachodniej, USA oraz Azji.
Zarządzamy całym procesem od momentu wysiewu/sadzenia poprzez monitorowanie uprawy i skupu owoców aż po produkt przetworzony, gotowy do zastosowania w przemyśle spożywczym.
Nasze ekologiczne owoce mrożone i ekologiczne puree przeznaczone są do produkcji dżemów, konfitur, produktów z kategorii baby food, soków owocowych, jogurtów, mrożonek, musli.
W celu zagwarantowania jak najwyższej jakości naszych produktów ekologicznych skupiamy grupę ponad 300 producentów, wyspecjalizowanych w produkcji ekologicznych owoców miękkich, takich jak: truskawki, maliny, porzeczki oraz innych owoców, takich jak: śliwka, jabłka, rabarbar czy wiśnia. Szczegółowo monitorujemy każdy etap procesu produkcyjnego od chwili siewu bądź sadzenia aż po dostawę do naszych chłodni oraz przetworzenie i dostarczenie gotowego produktu do klienta.
Cała produkcja Bio Berry pochodzi z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, położonych w Polsce, w naturalnie czystych obszarach.
Polska jest jednym z największych producentów owoców miękkich na świecie, a nasze gospodarstwa znajdują się w samym centrum tego obszaru, często na terenach graniczących z parkami krajobrazowymi i narodowymi.
Bezpośrednie zarządzanie produkcją oraz współpraca z chłodniami i zakładami przetwórczymi pozwala nam stworzyć produkt w pełni odpowiadający potrzebom klienta.